У склопу Центра за старија лица „Хатиџа Мехмедовић“ званично са радом почиње амбуланта породичног љекара гдје ће се лијечити прије свега мајке Сребренице, односно кориснице Центра, а затим и остали повратници.

Упосленицима се од прошле седмице евидентира стаж, и званично од маја врата отварамо пацијентима. Запослен је стални љекар породичне медицине као и медицинско особоље. Наша врата су свима отворена, а приоритет су мајке Сребренице о којима нема ко да брине. Отварањем амбуланте ће се обогатити понуда здравстевних услуга за становништво, а имамо обећање од других здравствених институција да ће подржати рад амбуланте – казао је за помоћник директора Удружења „ХО Међународни форум солидарности – Еммаус“ Елмедин Шкребо.

Он истиче да ће истог дана бити примљено неколико корисника Центра, наглашавајући да су многи препознали значај изградње амбуланте и Центра.

Услуге љекара ће бити бесплатне, а трошкове ће сносити Удружење „ХО Међународни форум солидарности – Еммаус“ у сарадњи са донаторима – рекао је Шкребо.

Пројекат изградње амбуланте подржан је и од стране Федералног министарства расељених особа и избјеглица.

Подјелите ову вијест на друштвеним мрежама!